plaketa Přírodní zahrada

Jsme čerstvě hrdí držitelé certifikátu Přírodní zahrada, jde o další krok v našich plánech a musím říct, že nás to přirozeně "nakoplo". Hned máme zasazeny další trvalky, vytvořen další kus lemování záhonu, rozpracovaný úplně nový záhon v sadu, zamulčováno, natřený kurník i kachník,.....:)




Koncept Přírodních zahrad pochází z Rakouska, kde má přírodní pěstování ničím nenarušenou minulost. Existují tři hlavní kritéria (nepoužívání rašeliny, lehce rozpustných minerálních hnojiv a pesticidů), která musí splňovat každá přírodní zahrada, z 30 dalších kritérií, vztahujících se na založení zahrady a péči o ni, musí být 10 rovněž splněno (např.druhová rozmanitost v přírodním trávníku, ovocná zahrada, využití dešťové vody, živý plot z planých druhů keřů, atd.). Naše zahrada splnila všechna kritéria, příští rok se rádi zapojíme do Dnů otevřených zahrad a přivítáme tak na naší zahradě další nadšence:)

Zahradu nám certifikovala velmi zajímavá žena Ing. Alena Gajdušková (pozemskazahrada.webnode.cz), designérka přírodních zahrad, která se zabývá udržitelným způsobem života a permakulturou téměř dvacet let, mají hospodářství a na jaro jsme se za nimi pozvali na návštěvu...se těšim už teď:) a když tahle paní řekla, že to máme hezký, tak nás to zahřálo u srdce.

Komentáře

Oblíbené příspěvky